Darbovietės kelionė

Iš kur atsiranda mikroautobusas jūsų kelionei? Iš tokių nuomos punktų kaip Carent, apie kuriuos plačiau skaitykite pačiame nuomotojo puslapyje. O iš kur atsiranda tikrai geros kelionės? Iš pačių darbuotojų iniciatyvos ir noro pamatyti kažką naują. Šį kartą išsinuomavę mikroautobusą mes išvykome į Rygą. Buvo be galo smagus laikas, jo metu susipažinome ir su miestu, ir vieni su kitais naujai.

Nuostabioji Ryga

Reikia pasakyti, kad anksčiau niekada nebuvau buvusi Rygoje taip smagiai, kaip šį kartą. Atrodė, kad nuostabioji Ryga galėtų būti toks miestas, kuriame gyvenčiau. Nustebino tik tai, kad jis toks tuščias. Tarsi koks milžiniškas Kijevas su didingais rūmais ir per mažai žmonių.

KelionėsPirmiausiai apsilankėme Kalnciemu kvartale, kuris savotiškai priminė Vilniaus Žvėryną. Čia jau nebereikėjo važinėti mikroautobusu, nes keliavome tiesiog pėsti, o tai daryti buvo iš tiesų labai smagu. Geras oras buvo pagrindinė kelionės sąlyga, pagrindinė ir visiškai nenuspėjama, nes kaip tu suplanuosi orus. Taigi, nuostabioji Ryga mus sužavėjo savo jaukumu ir madingumu.

Toliau skaityti „Darbovietės kelionė”

Laimėjo milijoną – greit vėl įlindo į skolas

Ne kieviena istorija apie laimėtus milijonus baigiasi laimingai. Kai kuriems žmonėms, gavus didelę krūvą pinigų ir ją paskui išleidus, gali būti net reikalingi kreditai internetu, norint atsitiesti. Iš tiesų, net ir pasaulinė bei Amerikos statistika rodo, kad žmonėms dažnai būna tiesiog per sunku sukontroliuoti didelius pinigus ir jų antplūdžio ar skolos šokinėjimą. Jeigu žmogus buvo pratęs griebtis paskolos internetu, jeigu nuolat nemokėdavo valdyti savo finansų ir tiesiog būdavo skolose, tai nenuostabu, kad ir laimėjus loterijoje, tų pinigų gali nepadaugėti.

Pinigai – tik iliuzija

MilijonasNorint suprasti tokio elgesio priežastis, reikėtų pasigilinti, kas apskritai yra pinigai. Ar tikrai kreditai internetu yra banknotai, į kuriuos jūs žiūrite, stebite, laikote juos piniginėje? Dauguma žmonių net neatsimena, kas būna pavaizduota ant jų pinigų, nors tuos pinigus nuolat visur turi, kartu nešiojasi ir jais disponuoja. Tačiau tam tikra prasme reikėtų labiau žiūrėti, ką pinigai gali, o ne kas jie yra. Būtent žodis „gali“ ir koduoja pačią svarbiausią prasmę. Iš tiesų, pinigai yra iliuzija, ir ta iliuzija leidžia vienaip ar kitaip elgtis. Jeigu turi daug pinigų – turi daugiau pasirinkimų. Gali atsidurti iš vienos vietos į kitą, gali valgyti skaniausius maistus, gali turėti naujus drabužius, gali turėti daug daiktų, paslaugų, o kartais net ir netikrų draugų. Jeigu tave slegia paskolos internetu, tuomet negali turėti daug pasirinkimų. Renkiesi tik tas paslaugas ir produktus, kurie yra mažiausios vertės, galbūt prasčiausios kokybės, tačiau gyvybiškai svarbūs. Taip darai todėl, kad taupai ir nori išgyventi. Taigi, pinigai, viso labo, yra galimybės. Jeigu žmogus buvo prasiskolinęs, jeigu per visą gyvenimą nesugebėjo pasiekti geresnio jo lygio, jeigu nemokėjo kontroliuoti pinigų – tikrą pražūtį jam atneš loterijos pinigai, kurių jis taip nori. Jis iškart viską iššvaistys ir dar galbūt tai padarys su didele amortizacine galia. Pinigai iš karto vienu dideliu šuoliu įmes jį dar ir į skolas.

Tikros istorijos

Toliau skaityti „Laimėjo milijoną – greit vėl įlindo į skolas”

Užsisakiau spaudą ant tekstilės

Tekstilės spaudaNiekada nemaniau, kad man kada nors bus reikalinga etiketės iš tekstilės, bet turbūt ne veltui sakoma „niekadanesakyk niekada“. Todėl ir čia pasitarnavo senas geras liaudies posakis, ir aš jau ieškojau, kas man ant tekstilės galėtų atspausdinti pasirinktą etiketę. Apžiūrėjau tokias vietas kaip printmark.lt ir kitokias, galiausiai išsirinkau vietą, kuri arčiausiai buvo namų. Visada taip darau. Nors kažkur kitame miesto gale paslaugos būna 30 proc. brangesnės, bet dėl kelių eurų niekada nevažiuoju į tolimesnį tašką – brangesniu vadinu savo laiką, kuris vienintelis man tik ir leidžia uždirbti kažką ir gauti, ko noriu.

Drobės paieškos

Pirmiausiai reikėjo rasti audinį, tekstilę, ant kurios buvo galima spausdinti. Šios užduoties man apskritai prireikė todėl, kad vieną dieną paaiškėjo, jog iki pilnos laimės man trūksta tik pasidaryti krepšelį su įmonės logotipu. Specialaus dizaino krepšelį sutiko pasiūti viena puiki siuvėja, bet jai reikėtų, kad visos žaliavos iš manęs jau būtų atėję. Tai būtų ir etiketės iš tekstilės, ir spauda, ir logotipai visi. Todėl nieko apie tai neišmanydama ėmiausi ieškoti vietos, kur galėčiau pirmiausiai pačią tą tekstilę gauti. Laimei, pamačiau, kad visai prie namų, pačiame Šiaurės Miestelyje, kaip tik ir yra viena vieta, kur vykdomi tokie pardavimai. Taigi, nuėjau į tą audinių centrą ir išsigandau. Čia tikrai kaip reikiant buvo pridėta visokių skirtingų medžiagų. Ir kaipgi žinoti, ką man pasirinkti? Pasirinkau tiesiog tai, kas atrodė tinkama, kažkaip iš akies. Paėmiau ir medžiagos tai spaudai, ir kažkiek daugiau, kad iš jos būtų galima pasiūti, ką reikia, o blogiausiu atveju – net ir tai, kas sugadinta, pataisyti.

Spauda ant tekstilės

Toliau skaityti „Užsisakiau spaudą ant tekstilės”

Seni mediniai langai: vaikystės prisiminimas

Ar prisimenate, kokie būdavo mediniai langai jūsų vaikystėje? Jeigu dabar medinius langus įvairios langų ir durų gaminimo įstaigos siūlo mums itin stilingus, modernius, tai seniau tas pats dalykas būdavo kitoks. Seniau tie langai būdavo nepatvarūs, per juos pūsdavo vėjas. Ir dėl to, kai tik atsirado plastikiniai, tai mediniai langai iškart pasidarė kažkuo prastu, tarsi mes išmestume kažkokį primityvų dalyką ir galėtume su džiaugsmu turėti naują ir gerą. Bet iš tiesų, praėjus šiek tiek daugiau laiko, žmonės suprato, kad mediniai langai yra tikrai didelė vertybė, nes jie be galo puošia namo fasadą, o taip pat gali būti tokie patys patvarūs, gražūs, puikūs, verti dėmesio ir didžiausių liaupsių, kaip ir plastikiniai.

Namo langai

LangaiGeriausiai prisimenu tuos medinius langus, kurie buvo namuose, kuriuose aš gyvenau. Labiausiai – senosios virtuvės langelį. Jis buvo tik su vienu stiklu. Nežinau, kodėl tėvai nepadarė dvigubo stiklo paketo, gal vis pinigų nerasdavo, gal laiko. Tačiau langelis buvo tikrai nestandartinio dydžio ir labai mielas. Prie jo sėdėti vasarą būdavo labai smagu, žiūrėti, kaip po kiemą laksto kiti vaikai, kaip kieme kažką virina tėtis. Tačiau žiemą prie jo nebūdavo galima eiti, nes visas medinis langas būdavo apšalęs ir per jį eidavo tikrai didelis šaltis. Nors langą kiekvieną rudenį mama kruopščiai ir užkamšydavo laikraščiais ir visokiomis vatomis. Visgi man būdavo smagu pabudus pirmąjį šaltą žiemos rytą bėgti prie lango ir pažiūrėti, kaip šaltis išraižė visokiausių piešinių ant stiklo. Šis ir kiti dalykai visada leido pamatyti, kaip languose atsiranda grožis. Taip pat prisimenu ir svetainės medinius langus. Kiekvienais metais, kai mama pavasarį juos norėdavo plauti, juos būdavo labai sunku atidaryti. Tėtis iš visų jėgų tą bandydavo daryti ir kasmet sakydavo – kitais metais, gal jau neatidarysime. Visą laiką smenga čia tas namas ir nieko gero nebus.

Mokyklos langai

Toliau skaityti „Seni mediniai langai: vaikystės prisiminimas”

Kur įsigyti priekabų motociklams?

Neretai tenka pagalvoti apie tai, kur būtų galima įsigyti reikalingos produkcijos, ir tuo atveju, jei pirkėjus domina priekabos motociklams, tikrai neretais atvejais tenka pasvarstyti apie tai, kur jų būtų galima įsigyti. Prekybos vietų, kuriose yra siūloma tokia produkcija, galima rasti pakankamai daug, tad nieko nuostabaus, kad dažnai keliamas klausimas, kur įsigyti priekabas yra palankiausia – juk rinktis tikrai yra iš ko.

Priekaba motociklo pervežimuiDažnai yra tikimasi, kad bendrovė, prekiaujanti priekabomis, bus įsikūrusi pakankamai patogioje vietoje, tad pardavėjų ieškoma savame mieste. Tokia pasirinkimo galimybė gali būti iš tiesų palanki, nes nereikės įveikti didelių atstumų, norint atrasti pačias tinkamiausias prekybos vietas. Iš gausybės įvairių pardavėjų visada galėsite atsirinkti pačius tinkamiausius, ir čia jums galės pagelbėti internetinė paieška. Pagal tam tikrus raktinius žodžius galėsite tikrai labai greitai atrasti tokius pardavėjus, kurie yra įsikūrę jums patogiausioje vietoje, ir galėsite nuspręsti, ką rinktis yra palankiausia.

Toliau skaityti „Kur įsigyti priekabų motociklams?”