Vestuvėms išsinuomojo mašinas

Tą ypatingą dieną viskas buvo tobula: automobiliu nuoma Kaune buvo tokia, kokią ir užsisakėme. Oras, nors jo jokio neprašėme, taip pat buvo tobulas. Žmonės atėjo geros nuotaikos. Ir nuotaka buvo linksma, išsimiegojusi, o ne nerimavusi visą naktį.

Ceremonija

Nuomos pasiūlymaiCeremonijos metu kaip liudininkai atėjome truputį anksčiau. Nuotaka mus iškart pasivadino į kambarėlį už altoriaus, kur vyko kunigo apmokymai mums, tiems, kurie čia bus liudininkai. Paaiškėjo, kad turėsime eiti per visą bažnyčią iš paskos sutuoktuvininkams. Taigi, pasidarė smagu, kad bent jau apsirengiau deramai, nes prieš tai svarsčiau, ką rengtis, ir mąsčiau apie kitus, ne tokius gerai procesijai tinkančius variantus. Taigi, pasirodė, kad eisme, žengte žengsime per bažnyčią, ir tai bus mūsų ceremonija. Viskas buvo kaip suplanuota, tiesa, šiek tiek net ir ašaros akyse susikaupė – juk tokios iškilmės, o paskui prasidėjo ne tokia rimta dalis.

Pasivažinėjimas

Kadangi buvo užsakyta automobilių nuoma, visi patraukėme pasivažinėti po Kauną. Kartu buvo ir sutarta fotosesija po gražesnes Kauno vietas. Dėl to aplankėme Žaliakalnį, Parodos Kalną, visą centrą perėjome. Fotografas važiavo greta ir fotografavo šitą automobilių vilkstinę. Buvome išsirinkę senovinius automobilius, taigi, turėjome ir tam tikrą nuotaiką palaikyti. Tačiau ir visi vakaro dalyviai atrodė gana iškilmingai, visiems buvo smagu. Nuotraukos pavyko tikrai gražiai, ypač visą šventę puošė tie išnuomoti automobiliai.

Šventė

Toliau skaityti „Vestuvėms išsinuomojo mašinas”

Kam skirti ISO standartai?

Pasak įmonės „Gcert“, ISO standartai turi didelę reikšmę įvairiuose gyvenimo aspektuose. Jais yra užtikrinamos gaminių ir paslaugų savybės kaip veiksmingumas, kokybė, saugumas ir kt. Sertifikavimas svarbus tuo, jog užtikrina gaminio kokybę ir tenkina standartų reikalavimus, o ISO yra ta organizacija, kuri juos rengia. Tad kokie yra galimi ISO standartai?

ISO STANDARTAS 9001:2015 yra reikalavimas kokybės vadybos sistemai. Praėjusiais metais buvo išleista nauja standarto versija, o įmonės įsipareigoja per trejus metus pereiti iki naujos standarto versijos. ISO atitikties įvertinimo standartai atspindi tarptautinį praktikos konsuensą. Jais prisidedama prie prekybos palengvinimo.

ISO standartaiKai tam tikroje veikloje daug gaminių atitinka standartus, tai reiškia, kad vyrauja standartizacija pramonės mastu.

Toliau skaityti „Kam skirti ISO standartai?”

Seną mašiną dažnai tenka taisyti

Sakoma, kad šykštus moka du kartus, bet tie žmonės, kurie pataupydami pirko pigesnį automobilį, pridurtų, kad mokėti reikia ne du, o gal dvidešimt kartų. Sudilę stabdžiai, nušokusi oro srauto matuoklė, vairo traukės antgalio keitimas ir kitos bėdos nuolat pasitinka vairuotoją, turintį ne naują mašiną.

Kas labiau apsimoka?

Vairo remontasGalima pasvarstyti, kas labiau apsimoka. Pirkti visiškai naują automobilį ir važinėti su juo galimai neturint problemų ilga laiką, ar imti seną ir prastą mašiną. Iš tiesų, visi variantai yra įmanomi, reikia žiūrėti savo galimybes. Lietuvoje žmonės dažnai pergyvena dėl per mažų atlyginimų, neleidžiančių tinkamai pasirūpinti oriu gyvenimu, tad pirkti naują automobilį pasiryžta retas kuris. Kartais, kai manoma, kad automobilis yra tarsi vizitinė kortelė (pavyzdžiui, jeigu žmogus bando su ta mašina atrodyti tikrai reprezentatyvus, jeigu jam svarbu jo įvaizdis, tai mašina gal ir turi būti tikrai geresnė. Na, ar bent jau ne pati blogiausia). Todėl tikrai smagu, kai galima sutikti žmones, kurie leidžia sau įsigyti gerą automobilį. Visgi dažniau pasitaiko, kad Lietuvoje žmonės perka senas mašinas. Taigi, su senomis mašinomis ir vargo daugiau pasitaiko. Dažnai reikia kažką taisyti. Kai kurie žmonės nori mašinas siųstis iš Vokietijos, kur žmonės gyvena geriau ir prastos, išmetamos mašinos mums dar atrodo kaip visai naujos. Taip labiau tikėtina, kad iš Vokietijos parvežta mašina bus dar visai gera, kai Lietuvoje perkant dėvėtą jai bus reikalinga itin daug remonto.

Dažnos problemos

Toliau skaityti „Seną mašiną dažnai tenka taisyti”

Kaitavimas Lietuvoje

PramogosĮ Lietuvą vis labiau plūsta vakarietiškos pramogos bei lasvalaikio praleidimo idėjos. Jau gan dažnai gatvėse galime sutikti jaunuolius su longboardais, tačiau taip pat vis dažniau galima sutikti įvairių naujų vandens ir oro pramogų Lietuvoje. Naujausia tendencija – tai vandenlentės bei jėgos aitvarai. Jėgos aitvarus kitaip dar galima vadinti kaitais – tai aerodrominės formos sparną primenantis aitvaras, kuris dažnai naudojamas pramogaujant ant vandens. Šiai pramogai reikia pastovaus ir stipraus vėjo, todėl Lietuva šiai pramogai gali ir nevisada tikti, tačiau bent kartą pamėginti tikrai verta, nes įspūdžiai kiekvienam lieka neišdildomi.

Didelės galimybės

Dažniausiai jėgos aitvarai ir jų pramogos yra nuomojamos – tai puiki proga išbandyti kaitavimą smalsuoliams, kurie ieško naujų potyrių. Daugiausiai kaitavimo nuomos paslaugų galima rasti Klaipėdoje, Kaune bei Vilniuje. Nors ir nėra labai atpalaiduojanti pramoga, tačiau tai gali tapti puikiu iššūkiu ir netradiciniu pasirinkimu rengiant mergvakarius, bernvakarius ar gimtadienio šventes. Tai puikiai tinka tiek ir individualioms pamokoms, tiek ir azartiškai nusiteikusiai kompanijai.

Toliau skaityti „Kaitavimas Lietuvoje”

Hamakas – vasaros simbolis sode

Sode esantys hamakai – tai vasaros, atostogų ir poilsio simbolis. Hamake suptis malonu, kaip malonu vaikui būti supamam dideliame lopšyje. Tai geras dalykas ir geras jausmas, tačiau taip pat reikia nepamiršti, kad reikia rinktis gražų ir sode tikrai tinkantį hamaką. Jie gali būti spalvoti, vienspalviai, pagaminti iš audinio, iš vytelių ir kt. medžiagų.

Ką veikti hamake

Prie jūros tarp dviejų medžių pagamintas hamakas – tobula vieta džiaugtis gamtos jėgomis.

HamakaiJuk taip smagu atsigulti į hamaką ir pasisupti pirmyn – atgal. Tai malonus dalykas, liūliuojantis. Tai visiškas atsipalaidavimas. Kiekvienas žmogus gali norėti bent kartais pasisupti. Kadangi supimasis yra ritmingas ir raminantis veiksmas, dažnai žmonės hamake numinga ir turi geriausią popietės miegą. Tik, jeigu tą ir darote, tai turėtumėte nepamiršti, kad reikia užsidėti kepurę nuo saulės. Net tada, kai atrodo, kad esate medžio šešėlyje, reikia pagalvoti, kad galbūt vėliau saulei pasisukus, jau kepsite. Saugotis galvą nuo perkaitimo yra būtinas dalykas, jeigu to nedarysite, vėliau galite pasigailėti.

Toliau skaityti „Hamakas – vasaros simbolis sode”