Ką daryti, kad telefonai netaptų sukčių įrankiu?

Smart telefonasAtėjo metas, kai telefonai tapo nemenka mūsų gyvenimo dalimi, kuri ne tik palengvina kasdienybę ir gelbėja iš keblių situacijų: jais galime bendrauti su kitais žmonėmis, tvarkyti sąskaitas, išsikviesti pagalbą, rasti reikiamas koordinates ir kelią, vedantį iš taško A į tašką B. Šiuose nedideliuose prietaisuose telpa labai daug informacijos apie mus: nuotraukos, e. pašto paskyra, adresai, žinutės… Tačiau patekusi į netinkamas rankas, visa ši informacija gali smarkiai pakenkti, o telefonai tapti nebe draugais, o tikrais priešais. Kaip apsisaugoti?

Ekrano apsauga

Visi nauji išmanieji telefonai turi ekrano apsaugą, kuri leidžia jį užrakinti. Tokiu būdu galite apsaugoti įrenginyje esančią informaciją tais atvejais, jei kažkas norėtų pasinaudoti telefonu blogiems tikslams. Deja, yra būdų, kurie įgudusiems programuotojams leistų nesunkiai nulaužti jūsų kodą. Kad apsauga būtų dar patikimesnė, galite įsigyti prietaisą su integruotu pirštų antspaudų skaitytuvu. Tokie telefonai sukurti taip, jog juos atrakinti galėtumėte tik jūs arba žmogus, turintis vienodus pirštų antspaudus. Kadangi pastarasis variantas neįmanomas, būsite tikri, jog prie jūsų išmaniojo telefono niekas neprikiš nagų.

Toliau skaityti „Ką daryti, kad telefonai netaptų sukčių įrankiu?”

Proraso – tikra barzdočiaus svajonė!

Kažkada barzdos skutimas buvo kiekvieno savimi besirūpinančio vyro prievolė, kasdienis ritualas. Dabar barzda – judėjimo, įvaizdžio, subkultūros, solidarumo, vyriškumo ženklas. Kad ja pasirūpinti būtų ne tik paprasta, bet ir smagu, dar 1948 metais pasirūpino italas Piero Martelli, sukūręs Proraso prekės ženklą, kurio priemonės šiandien vis dar laikomos vienomis stilingiausių ir kokybiškiausių. Kodėl Proraso turėtų atsirasti kiekvieno vyro vonioje ar kosmetinėje?

Išskirtiniai kvapai

Proraso vyramsTurbūt daugelis žmonių yra įpratę, kad vyriškas kvapas turi būti užuodžiamas iš tolo ir dvelkti stipriu, kartais net nosį riečiančiu aromatu. Besikeičiant laikams į madą ateina maloniai dvelkianti gaiva, kuri kur kas estetiškesnė ir labiau pritinkanti savimi besirūpinančiam vyrui. Proraso taip pat atsisakė aštraus odekoloninio aromato ir siūlo net kelias skirtingas linijas, kuriose sau artimą gaminį ras kiekvienas.

GREEN – tai klasikinė linija, praturtinta eukaliptu ir mentoliu. Ji skirta tiems, kurie mėgsta gaivą ir lengvumą. Šis kvapas ne tik neapkrauna, bet ir suteikia pasitikėjimo savimi. GREEN taip pat itin pamėgtas moterų, kurių dalis teigia, kad ir pačios neatsisakytų dvelkti tokia malonia ir švelnia gaiva.

Toliau skaityti „Proraso – tikra barzdočiaus svajonė!”

Kuprinės – vis dar madinga

Prieš keletą metų kuprines ėmė žmonės turėti ir naudoti dažniau. Pasikeitė jos statusas. Jeigu ilgą laiką kuprinė buvo tai, kas buvo siejama tik su specialiąja paskirtimi ir funkcionalumu, tai dabar tai yra tapę įprasto naudojimo aksesuaru.

Buvo traktuojama kaip praktiškas aksesuaras

Žalia kuprinėIlgą laiką kuprines naudodavo mokykloje. Moksleiviams duodamos kuprinės, kad jie galėtų nusinešti vadovėlius savo ir sunkias knygas. Taip pat ir studentai mėgdavo pasinaudoti kuprinės teikiamomis funkcijomis. Didesnės jos siuvamos žygiams, kelionėms, ekspedicijoms. Laikyta, kad kuprinė reikalinga tik esant specialiems poreikiams – kai tenka labai daug ir sunkiai nešti. Tačiau šių dienų situacija rodo, kad kuprinė pakeitė savo statusą, ir tapo lygeverčiuaksesuaru, pavyzdžiui, rankinei, krepšiui. Net ir tada, kai kuprinėje yra vos vienas ar du nedideli daiktai, ji vis tiek gali būti naudojama. Tad miestuose prieš keletą metų pasipylė žmonių su kuprinėmis.

Tapo stiliaus detale

Moterims kuprines lengvai pakeitė ilgus metus dėvėtas rankines. Pastarosios vienos būdavo patogesnės, su ilga rankena, kitos trumpesne, ne itin patogios. Būdavo ir tokių, kurios vadinamos delninukėmis ir jas galima neštis į vakarėlius. Dabar kuo paprasčiausiai vietoje nepatogios rankinės visur galima neštis kuprinę. Su ja daug patogiau, o grožis juk yra susitarimo reikalas, tad, kadangi visi nusprendė, jog kuprinės madingos, jos iškart tokiomis ir tapo. Vyrams kuprinės taip pat tapo labai patogiomis, kadangi jiems irgi reikia kartais ką nors neštis. Taigi, iš tiesų kuprinių poreikis iškart išaugo.

Vis dar madinga: industrija

Toliau skaityti „Kuprinės – vis dar madinga”

Net ir po Brexit važiuoja į Angliją dirbti

Kelionės į AnglijąNet ir po referendumo paaiškėjus, kad Jungtinė Karalystė išstos iš Europos Sąjungos, emigrantai vis tiek ir toliau keliauja ten ieškoti geresnio gyvenimo. Važiuojam Drauge Anglija – taip sako ne vienas, ten kviečiantis atvykti gimines ir paragauti geresnio gyvenimo. Nors įsitvirtinimas pirmosiomis dienomis būna labai sunkus, tačiau visi išmokęs savo pamokas galiausiai įsitvirtina ir pradeda gyventi paprasčiau.

Anglijoje gyvenantieji sako permainų nejaučiantys

Paklaustas, ar jaučia permainas dėl Brexit, Anglijoje dešimt metų gyvenantis Robertas sako, kad nelabai. „Kažkaipnesijaučia iš tikro. Visi, kas turi darbus, ir toliau dirba, žmonės ir toliau atvažiuoja. Niekas čia nepasikeitė, tik kad labai daug kalbama. Gal pasikeis kažkada vėliau. Bet nei iš šalies mus kas išvaryti planuoja, nei stengiasi kažkaip didinti mokesčius dėl to, kad esame atvykėliai. Nieko nesijaučia. Manau, kad dar dabar tikrai vis dar galima keliauti į Angliją ir čia gyventi. Gal po kokių 10 metų ir nebus jau taip paprastai galima“, – sako Robertas.

Ilgiau svarsto, ar verta emigruoti

Toliau skaityti „Net ir po Brexit važiuoja į Angliją dirbti”

Naudingi dalykai apie projektoriaus nuomą

Projektorius renginiuiKai kuriems renginiams projektoriaus nuoma Klaipeda reikalinga kaip vanduo žuviai. Mat projektorius yra labai patogi portabili priemonė, norint parodyti kokią nors vaizdinę medžiagą. Tiek skaidres, tiek nuotraukas, tiek video medžiagą. Projektoriaus nuoma praverčia per konferencijas, oficialius renginius, tačiau drauge ir per įvairias asmenines šventes. Ką reikėtų žinoti apie projektorių?

Kada verta nuomotis

Pasikartojant, galima apibendrinti, kad projektorius pagelbėja rodant vaizdinę informaciją, taip pat ir video medžiagą. Jis labai patogus, nes lengvai prijungiamas prie bet kurio kito įprasto susijusio įrenginio. Taip pat dėl to, kad jam nereikia specialių sąlygų, užtenka tik elektros srovės ir vietos, ant kurios būtų projektuojamas vaizdas. Tai gali būti balta siena, užuolaida, ar specialus išvyniojamas ekranas. O nuomotis projektorių verta, kai neužsiimate nuolatiniu renginių organizavimu, o tiesiog kartais darote renginius ir jums neapsimoka naujo bei brangaus projektoriaus. Daug geriau tada išsinuomoti.

Kokia aparatūra taip pat reikalinga

Toliau skaityti „Naudingi dalykai apie projektoriaus nuomą”