Kai kankina dantisto kėdės baimė

Dantu implantaiNiekas nemėgsta dantų gydytojų. Kad ir kokie malonūs žmonės jie būtų, kad ir kaip profesionaliai teiktų savo paslaugas, daugelis pripažįsta, kad menkas malonumas svečiuotis odontologijos klinikoje tiek suaugusiems, tiek vaikams. Dar vaikystėje giliai į pasąmonę įsirėžia tas specifinis dantisto kabineto kvapas, kurį pajutus kaipmat iškyla asociacijos su grąžtais, švirkštais, lėtai slenkančiomis minutėmis sėdint plačiai išžiota burna, springstant savo seilėmis ir galiausiai – užtirpusiais žandais. Ta įskiepyta baimė verčia pacientus kaip įmanoma ilgiau atidėlioti vizitus pas gydytoją, retas kuris eina pasitikrinti dantų profilaktiškai.

Didelė bėda ištinka tėvus, kurių vaikai dantų gydytojo bijo paniškai. Juos tenka tempte tempti į kėdę klykiančius, apsipylusius ašaromis, tačiau dažniausiai tokių mažųjų pacientų, net ir taikant visokias psichologines gudrybes, prikalbina gydytis tiesiog neįmanoma. Tokiais atvejais odontologai į pagalbą kviečia anesteziologą-reanimatologą, kuris atlieka sedaciją – saugų sąmonės slopinimą, kuris padeda įveikti nerimą ir baimės jausmą. Vaikams dažniausiai taikoma peroralinė sedacija, kuomet vaistai yra išgeriami. Priklausomai nuo vaistų dozės, pasiekiama minimali arba vidutinio lygio sedacija. Po tokios procedūros, odontologas turi maždaug pusvalandį laiko, per kurį gali suspėti sutaisyti 1-2 dantukus. Jei reikia daugiau, sedaciją tenka kartoti, arba tenka taikyti bendrinę nejautrą – tikrąją narkozę. Nepaisant taikomo sedacijos būdo, odontologas papildomai atlieka ir vietinį nuskausminimą – pacientui atsipalaidavus ar užmigus, suleidžia vaistų į reikiamą vietą burnoje.

Toliau skaityti „Kai kankina dantisto kėdės baimė”

Kaip reikėtų žvelgti į santuoką, kad niekada nereikėtų skirtis?

Kai šiais laikais jauni žmonės susituokia, ne kiekvienas juos sveikina. Kai kas sako – vieną dieną ir jums baigsis taip pat, tai bus skyrybos. Tačiau nereikia visada galvoti apie blogiausią. Skyrybos – atsarginis variantas, kuriuo gali viskas irgi pasibaigti, tačiau yra žmonių, kurie ir visą gyvenimą išgyvena kartu. Ilgametės poros dalijasi patarimais, ką daryti, kad nereikėtų skirtis.

Į skyrybas žvelgti rimtai ir jomis be reikalo negrasinti

SkyrybosNors kalbame apie tai, kad santuoka turėtų būti rimtas dalykas ir į ją žvelgiama kaip į patvarų ir ilgalaikį ryšį, tačiau taip pat turi būti rimtai žvelgiama ir į skyrybas. Santuoka turi tęstis amžinai. Skyrybos turi būti tik tada, kai nėra kito pasirinkimo, kai jau išbandėte viską, kai nuoširdžiai stengėtės dėl santykių. Skyrybos yra toks rimtas ir toks sudėtingas bei skausmingas procesas, kad šiukštu niekada negalima būtų grasinti skyrybomis, gąsdinti partnerį, kad jeigu jis ar ji kažko nepadarys, tuomet priduosite skyryboms. Taip sumenkinate didingų dalykų vertę.

Visada rasti laiko poros romantikai

Toliau skaityti „Kaip reikėtų žvelgti į santuoką, kad niekada nereikėtų skirtis?”

Dar keli akcentai dėl žolės pjovimo

Jeigu turite gražią veją, tai matyt ir savaeigė žoliapjovė kažkur ūkiniame pastate pastatyta. Bet ar tikrai žinote visus dalykus, kuriuos reikia žinoti, norint turėti tą išpuoselėtą veją? Štai į ką reikėtų atkreipti dėmesį.

Kaip dažnai pjauti veją?

ŽoliapjovėsNet jeigu jūsų akumuliatorinė žoliapjovė kaina ir buvo labai brangi, tai nereiškia, kad reikės ją saugoti ir brangintini retai pjaunant žolę. Žolę reikia pjauti tada, kada reikia. Priklausomai nuo sezono, nuo oro, ji augs nevienodai. Todėl, kai tik ji paaugs tiek, kad jau bus nesmagu po ją vaikščioti, metas ją trumpinti. Dažniausiai žmonės žolę pjauna kas 1 – 3 savaites. Kuo didesnis sklypas, tiesa, tuo pjauna rečiau, nes tai visgi laiką užimantis darbas. Kita vertus, kiti žmonės vejos nepjauna patys, o tą patiki žoliapjovei robotui.

Kokią žoliapjovę rinktis?

Priklausytų nuo jūsų biudžeto, nuo sklypo tipo ir norimo rezultato. Apibūdinkite pardavėjams iškart viską, ir jums leis išsirinkti. Tik nepirkite iš turgaus ar iš skelbimų puslapio dėvėtos, nes nežinote, kas su ja slapčia negerai, o ir garantija jau negalios.

Atsargiai pjaukite rudenį

Toliau skaityti „Dar keli akcentai dėl žolės pjovimo”