Kaip išsirinkti nešiojamąjį kompiuterį pigiau?

Tikriausiai visi girdėjome, kad kai kurie kompiuteriai pigiau parduodami, o kai kurie brangiau. Kol nereikia patiems ieškoti naujo įrenginio, tai mums nėra aktualu, tačiau kai tik prireikia naujo kompiuterio, mes pradedame ieškoti geriausio pasiūlymo. Žinoma, geriausias reiškia ne tik tinkamiausią pagal kriterijus įrenginį, bet ir pigiausią.

KompiuteriaiKompiuteriai skirstomi į nešiojamus ir stacionarius. Pastarieji yra pigesni, jei rinksimės iš panašių savybių turinčių įrenginių, kuomet vienas stacionarus, o kitas nešiojamas. Pigiau kainuoja ir stacionaraus kompiuterio remontas. Taigi, kaina ir išlaikymas yra pigesni stacionarių, tačiau kodėl daugiausia perkami būtent nešiojamieji? Tai paprasta paaiškinti tuo, kad pirkėjai įrenginius renkasi ne pagal pigumą, o pagal privalumus. Šiuo atveju nešiojamas kompiuteris turi gerokai daugiau privalumų. Didžiausias privalumas – mobilumas. Tai reiškia, kad nešiojamą kompiuterį galima pasiimti visur, kur tik reikia. Važiuojant atostogauti, vykstant į paskaitas ar pamokas, einat į seminarus, važiuojant pas klientus ar norint savo namuose patogiai pasiimti kompiuterį iš vieno kambario ir persinešti į kitą. Tokios laisvės su stacionariu kompiuteriu mes niekada neturėsime. Kitas privalumas susijęs su jo kompaktiškumu. Tai nedidelis ir lengvas įrenginys, todėl persinešti iš vienos vietos į kitą, galėsime be didelio vargo. Jeigu jus neramina ar jis bus pakankamai galingas ar galėsite tinkamai su juo atlikti savo darbus, tai reikia gerai įvertinti tai, ką jūs norite su juo veikti. Svarbu paminėti, kad jei atliekate itin sudėtingus skaičiavimus ar kitus darbus, kuriems reikalingos itin galingos programos, tai tikrai verčiau įsigyti stacionarų kompiuterį. Visais kitais atvejais rinkitės nešiojamąjį. Jų yra įvairių parametrų. Galite rasti ir paprastus, ir sudėtingesnius skirtus didesniems darbams. Taigi, jei norite žiūrėti filmus, naršyti internete, žaisti, atlikti įvairius darbus su MS Office programomis, tai jums tikrai pakaks paprasto nešiojamojo kompiuterio. Tokie kompiuteriai pigiau parduodami, nei itin galingi.

Toliau skaityti „Kaip išsirinkti nešiojamąjį kompiuterį pigiau?”

Ar reikalingas vestuvių vedėjas?

Planuojant vestuves būsimieji jaunavedžiai turi daug rūpesčių, todėl tampa aktualios įvairios paslaugos, kurios susijusios su vestuvių pokyliu. Ar reikalingi vestuviu vedejai? Ar galima be jų apsieiti? Tokie ir panašūs klausimai neduoda ramybės.

Vestuviu vedejaiŠiuo metu vis daugiau būsimų jaunavedžių nusprendžia, kad jiems tikrai reikia savo ypatingos šventės vedimą patikėti profesionaliems vestuvių vedėjams. Jei dar svarstote ar jie išvis reikalingi, tai pagalvokite apie tai, kad vestuvių pokylis – išskirtinė šventė. Vestuvių pokylio metu užimti svečius tikrai reikia, nes be pagrindinio vedančiojo, bus chaosas, kurio tokią ypatingą dieną tikrai niekas nenori. Tik nesugalvokite savo šventės vedimo patikėti artimiesiems, nes jie taip pat nori pasidžiaugti švente, o ne dirbti už vedančiuosius. Apsieiti be vedėjo tikrai galima, bet ar tai bus puiki šventė? Tikrai ne. Pagalvokite, jei jūs vietoje pokylio rezervuojate kelių valandų šventinę vakarienę restorane, tai tikrai vedėjas nereikalingas, tačiau jei ilgesnės trukmės vakarienė sodyboje, tai be vedėjo svečiai tik ir sėdės prie stalo. Tai pagrindiniai argumentai, kurie veda link to, kad jums reikalingas profesionalus vestuvių vedėjas.

Toliau skaityti „Ar reikalingas vestuvių vedėjas?”