Būsto įsigijimas Palangoje žavi net ir didmiesčio gyventojus

Noriu gyventi PalangojeIeškodami nekilnojamojo turto, vertiname įvairius būstų pasiūlymus. Nors didžiausio dėmesio sulaukia didmiesčiuose esantys namai, praktika rodo, kad vis labiau auga ir būsto įsigijimas Palangoje ar kituose mažesniuose Lietuvos miestuose. Šią situaciją lemia ne tik gerėjanti kurortinių miestų padėtis, bet ir naujos statybos projektai, atitinkantys išrankiausių klientų poreikius.

Komfortiški namai atostogoms

Nekilnojamojo turto vystytojai teigia, kad naujus būstus Palangoje vis dažniau perka ne tik nuolatiniai miesto ar aplinkinių rajonų gyventojai, bet ir pirkėjai iš didmiesčių. Nedidelis ir jaukus miestas tampa puikia ramybės oaze, leidžiančia atsipūsti nuo įtemptų darbų, pabėgti nuo didmiesčio šurmulio, mėgautis pušyno ošimu ir jūra. Kitaip sakant, pasiturintys Lietuvos gyventojai būstą Palangoje perka kaip vietą, skirtą kasmetiniam poilsiui ar savaitgalio išvykoms. Turėdami nuosavus namus, pirkėjai gali pamiršti rūpesčius, su kuriais susiduriama, ieškant gyvenamosios vietos sezono metu, kuomet rezervuojami ne tik viešbučiai, bet ir privatūs butai. Beje, čia svarbu paminėti ir nuosavo būsto praktiškumą – tuo metu, kada nekilnojamojo turto savininkai yra išvykę iš kurorto, butas gali būti nuomojamas kitiems miesto svečiams ir nešti papildomas pajamas.

Nuolatiniam gyvenimui skirtas būstas

Toliau skaityti „Būsto įsigijimas Palangoje žavi net ir didmiesčio gyventojus”

Šiltos A+ klasės lauko durys – privalomos naujos statybos namuose nuo 2018-ųjų

Turbūt jau žinote, kad nuo 2018 m. sausio 1 d., statybos leidimai gyvenamųjų namų statybai išduodami tik projektams, pagal kuriuos namo energinio naudingumo klasė yra ne žemesnė kaip A+. Vadinasi, statytojam aktuali turi būtine tik sienų ir stogo šiluminė varža, bet ir šilti langai bei durys.

Medines lauko durysPagal statybos techninio reglamento STR 2.01.02:2016 „Pastatų energinio naudingumo projektavimas ir sertifikavimas“ A+ klasės pastatams keliamus reikalavimus gyvenamojo pastato langų ir durų šiluminio laidumo rodiklis turi būti ne didesnis nei 0,85 (W/(m²K). Natūralu, kad statytojams labiau rūpi išsirinkti gerus langus, mat jų name yra kelis kartus daugiau nei durų, tačiau pastarosios taip pat yra itin svarbios. Deja, šiltų duru pasirinkimas rinkoje nėra didelis, panašu, kad daugeliui gamintojų tai nėra prioritetinė sritis.

Kadangi lango šiltumas pagrinde priklauso nuo naudojamo stiklo paketo, sudarančio itin didelį lango plotą, tokias pačias šilumines savybes pasiekti durų gamyboje yra išties nelengva. Kadangi lauko durys dažniausia būna su mažu stiklo paketu arba iš vis be jo, durų varčios „sumuštinyje“ naudojamos termoizoliacinės plokštės, pavyzdžiui iš poliuretano ar polistireno.

Toliau skaityti „Šiltos A+ klasės lauko durys – privalomos naujos statybos namuose nuo 2018-ųjų”