Saldumynai iš orkaitės

Kaip gera, kai orkaitės stiklas tobulai parodo, orkaitės viduje kepančius saldumynus. Smagu ir nekantru, kai iškyla ir gražiai apskrunda pyragai, ir šiek tiek neramu, kai apskrunda per daug – gal kažkur ims svilti, o viduje dar neiškepę. Kokius saldumynus žmonės mielai kepa namuose?

Obuolių pyragas

OrkaitėsGana dažnai orkaitės stiklas Lietuvoje įkaista dėl paprasto ir skanaus obuolių pyrago. Tai iš tiesų savo sudėtimi yra pats paprasčiausias pyragas, koks gali būti. Ten tik kiaušiniai, miltai, cukrus ir kepimo milteliai, dar riebalai. O į pyragą dedasi supjaustyti ir cinamonu sutrinti obuoliai. Kvapas pasklinda nuostabus ir tu žinai – ruduo su pyrago kvapu jau atėjo. Kokie didžiausi pyrago pavojai? Nepavykti jis gali tuomet, jeigu nebus išmaišyti gerai kepimo milteliai arba jeigu jų bus tiesiog per mažai, tada jausis soda ir nebus taip skanu. Taip pat reikėtų pasistengti, kad pyragas gultų į plokštesnę skardą su didesniu plotu. Jeigu labai aukštą supilsite tešlos tūrį, tuomet pyragas bus pavojuje – gali apskrusti ir iškepti kraštai, o vidurys likti žalias. Taip pat norint, kad tikra gerai iškiltų, vertėtų obuolius pasmulkinti. Visgi, jie savo mase smukdo tešlą žemyn. Tad kodėl gi neįdėjus pyrago taip, kad tešla lengviau galėtų kilti juk purus pyragas visas skaniau negu susmegęs.

Greitpyragiai

Taip pat orkaitės stiklas smagiai čirškės, jeigu ten bus įdėtas greitpyragis. Tai irgi dažnas pasirinkimas, ypač laiko neturinčiose šeimose. Norint išsikepti tokį paprastą pyragą, tereikia nusipirkti kokį nors tešlos mišinį, jį sumaišyti su vandeniu bei aliejumi, ir jau labai greitai turėsite pagamintą pyragą, kokio ir norėjote.

Mielinės bandelės

Itin smagu žiūrėti, kaip skardoje pučiasi mielinės bandelės. Beveik visada, kepantieji jas pirmą kartą, net nepagalvoja apie tai, kad jos išsipūs ir užims visai kitą vietą bei plotą. Štai dėl ko jos paskui labai sulimpa, kai išsipučia, netelpa skardoje. Taigi, norint kepti mielines bandeles, tešlos rutuliukus vertėtų sudėti didesniais atstumais viena nuo kitos.

Keksai

Keksai yra itin riebūs bei saldūs, todėl kaloringi, tačiau nieko maistingo neturintys saldumynai. Kita vertus, jie dieviškai skanūs. Taigi, mėgautis keksu reikėtų leisti sau itin retai, tik per kokias nors šventes. Mat keksai tikrai yra labai tukinantis ir sargdinantis dalykas. Kita verta, kepti mažus keksiukus yra labai smagu: tiesiog matai, kaip jie kyla į viršų, kepdami labai gražios formos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *